Gidian Siteur

Divider

Roland International had Rian ingeschakeld om een cultuurverandering in de vestiging Tegelen door te voeren. Het team met veelal seniormedewerkers werkte al jaren samen, hierdoor was er onvoldoende samenwerking met andere afdelingen.

Deze casus was met Rian en haar collega Annemarijn Hoorens besproken en zij kwamen op korte termijn met een plan van aanpak dat ons direct aansprak. Door middel van een tweedaagse Hei-sessie is het team nader tot elkaar gekomen. De rol van Rian en Annemarijn hierin was van doorslaggevende betekenis, zij wisten deze mensen op de juiste manier te raken waardoor ze tot inzicht kwamen om zich transparanter naar de rest van de organisatie te profileren.

Op een speelse, maar soms ook confronterende manier, wisten Rian en Annemarijn de medewerkers inzicht te geven in de voordelen van transparantie en zichzelf meer durven te profileren in de veranderende organisatie.

Rian en Annemarijn doorzien op korte termijn waar de knelpunten zitten in de organisatie en heeft veel mensenkennis waardoor ze de medewerkers snel begrijpt en doorziet. Wij hadden het gevoel dat Rian en Annemarijn één waren met ons en de medewerkers. Dit realiseerden ze doordat ze snel het vakjargon spraken en ze in loyaliteit met het MT acteerden en de verbinding met het team maakten. Met de gelegde basis konden wij zelf weer verder.

Contact

Divider

MAAS ontwikkelingsconsultants

Rosariumlaan 39

3972 GG Driebergen

+31(0)6 21876808

rianhoorens@me.com

Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Rian Hoorens-Maas.