Paul Huver

Divider

Overspannen, niet meer kunnen genieten van werk en leven. Allerlei therapieën en therapeuten gehad. Ik was moedeloos. Ik kon geen therapeut meer zien of horen. Ik wist het ook niet meer.
Een vriend bewoog me om tóch maar contact op te nemen met Rian Hoorens. Ik vertelde haar aan de telefoon hoe (negatief) ik tegen therapeuten aankeek en dat ik niet van plan was lang bezig te blijven als ik weer geen resultaat zag.

Een paar dagen later, geen half uur na onze eerste ontmoeting, vroeg ik haar of ik mijn colbertjasje mocht uittrekken. Ik zweette, had het warm. Niet omdat het bij Rian zo warm was, maar omdat Rian de eerste was die me echt bereikte. Die mijn woordenstroom snel onderbrak met een goede vraag, me niet liet vluchten in redeneringen, mij me niet liet verschuilen achter anderen, maar zocht naar wie ik was, me liet doordringen in wat ik echt wilde, mij mijn valkuilen, drogredenen en valse illusies liet zien. Wat ze ook boven water tilde waren mijn inspiratiebronnen, mijn kracht, mijn aardige kanten. Ze daagde me uit, gaf me de ruimte om lucht te geven aan mijn emoties en liet veel een goed plekje krijgen. Een serie van deze gesprekken gaf me het gevoel dat ik een nieuw mens was, die de wereld weer aankon. Alles om me heen verbeterde, mijn relaties met mensen thuis, in het werk, met vrienden en in het vrijwilligersleven. Ik maakte keuzes en stond weer zonnig in het leven.

Hoe kreeg zij klaar wat anderen in talloze ontmoetingen niet klaar kregen? Ik weet het eerlijk gezegd niet. In onze ontmoetingen hebben we veel besproken, rollenspelen gedaan, gevochten. Ik voelde bij Rian een oprechte liefde voor mensen, een wil om te helpen, waarbij ik nooit trucjes of techniekjes gewaar werd. Zij spitte met mij uit wat op dat moment mij bezig hield, maar gaf ook richting aan mijn denken en voelen. Ze liet veel van zichzelf zien. Ze was echt en puur. En daarin sleepte ze me mee. Nogmaals, ik weet niet hoe ze het deed, anders dan alleen zichzelf zijn. Ik heb een aantal ontmoetingen gehad met een heel intelligente vrouw, die het beste in mij liet bovenkomen en mij met mijn beperkingen leerde omgaan.

Ik ontmoette een prachtvrouw. Ik was herboren. Onze ontmoetingen vonden plaats tot het jaar 2004. Ook nu nog sta ik stevig en gelukkig in het leven. Met dank aan Rian.

Contact

Divider

MAAS ontwikkelingsconsultants

Rosariumlaan 39

3972 GG Driebergen

+31(0)6 21876808

rianhoorens@me.com

Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Rian Hoorens-Maas.